Varmt välkommen på psykoterapisamtal hos mig i Gamla stan – behandling i framkant med den senaste forskningen!

Jag arbetar med integrativ psykoterapi, vilket innebär att jag har erfarenhet i såväl psykodynamisk psykoterapi, KBT, mindfulness som existentiell psykologi. Olika områden som jag arbetar med är stress, ångest, depression, utmattning, livskriser, existentiella frågor och klimatpsykologi.  Jag väljer terapiform och arbetssätt utifrån dina behov och önskemål. 

För att du ska få bekanta dig med mig och mitt arbetssätt bokar vi först ett inledande samtal. Därefter bestämmer du om mitt arbetssätt passar dig. Jag erbjuder såväl kortare som längre terapier – en kort terapikontakt kan vara allt ifrån 5 stödsamtal till 20 samtal, en längre kontakt kan vara upp till 2 år.  Samtalslängden är ungefär 50 minuter. 

Om mig

Jag är legitimerad psykoterapeut inom psykodynamisk affektfokuserad psykoterapi, såväl som inom KBT (kognitiv beteendeterapi). Jag har även en lång utbildning och erfarenhet av att jobba med mindfulness och självmedkänsla (compassion) med grupper och individer. Jag är även docent och forskare på Karolinska Institutet, där jag forskar på psykologisk behandling av stress, depression och klimatångest. 

Går du i psykoterapi med mig kan du vara säker på att behandlingen är i framkant med den senaste forskningen!

Jag har tre modersmål och erbjuder därmed psykoterapi på svenska, engelska och finska. 

Maria Niemi, leg. Psykoterapeut och docent i folkhälsovetenskap